Wereldwaterdagevent 2011 verslag

Op 22 maart verzamelden een vijftigtal geïnteresseerde bedrijven, ngo's, vzw's, (koepel)organisaties, hogescholen, universiteiten en overheidsdepartementen in Gent voor de Wereldwaterdag van het Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling. 

Aan de ingang van het gebouw werd de mondiale waterproblematiek gevisualiseerd: 

Het gemiddelde waterverbruik in België bedraagt 110 liter per dag, in ontwikkelingslanden is dit 10 liter.   

 

Dagprogramma

Met dit Wereldwaterdagevent wilde het Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling de inspanningen die in Vlaanderen gebeuren voor de Millenniumdoelstellingen onder de aandacht brengen en Vlaamse organisaties en bedrijven aanmoedigen zelf een bijdrage hieraan te leveren.

 

Minister Schauvliege, die net het startsignaal had gegeven voor de 'Walk for water' waaraan honderden scholieren uit heel Vlaanderen deelnamen, sprak haar waardering uit voor het engagement van de aanwezigen. Wereldwaterdag is de dag bij uitstek om aandacht te vragen voor het duurzaam omspringen met de kostbare hulpbron 'water'. De Minister zal het VPWvO blijven steunen en lanceert in de maand mei een nieuwe projectoproep.

 

Peter Wollaert van  Kauri hield een boeiende uiteenzetting over maatschappelijk verantwoord ondernemen in al zijn aspecten en voor zowel ngo's als bedrijven. Inspirerend voor alle aanwezigen, van bedrijf tot non-profitorganisatie tot overheid.

 

Daarnaast kregen de verschillende organisaties en bedrijven de mogelijkheid kennis te maken met andere aanwezigen. Via het doorschuifsysteem van de speed dating, in goede banen geleid door Sylvia Vande Wouwer van TNAV,  kwamen geïnteresseerde partners telkens met andere organisaties en contact. Hier zijn zeker kiemen gelegd tot interessante samenwerking en nieuwe uitwisseling van Vlaamse expertise in water- en sanitatieprojecten.

 

Tot slot was er een welgemeend dankjewel van Lieve Dillen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie voor de aanwezigen, gastheer VMW (Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening), ontwerpbureau Bubka en alle helpers voor en achter de schermen!

De presentaties zijn beschikbaar op aanvraag.

Foto's en presentaties

Link voor meer foto’s:

https://goo.gl/photos/71V5faHhgGwxNs127

WWD 2011 Foto 3
WWD 2011 Foto 2
WWD 2011 - Foto 1
WWD 2011