Wereldwaterdag 2018

De jaarlijkse  internationale Wereldwaterdag zet het belang van water en het duurzaam beheer van waterbronnen in de kijker, telkens met een ander thema. In 2018 ligt het antwoord in de natuur: overstromingen, droogtes en watervervuiling kunnen verminderen door gebruik te maken van oplossingen uit de natuurlijke omgeving.  In de week van 22 maart vinden tal van activiteiten plaats om dit in de verf te zetten.

Een greep uit het aanbod:

Wereldwaterdag@school, scholen in actie voor water, met o.a. een Walk for Water, mee ondersteund door Protos, Djapo, Solidagro, Good Planet en Milieuzorg op School (Vlaamse overheid)

Wereldwaterdagevent VPWvO: op uitnodiging. Stuur een mail naar het secretariaat

Activiteiten in het kader van Project W op 21 en 22 maart: acties in scholen in Roeselare, Merelbeke en Kortrijk en in de gemeentes Merelbeke, Kortijk en Roeselare. Project W is een initiatief van  Protos, Djapo, Ecolife, VITO/Vlaams Kenniscentrum Water, de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden en de gemeenten en steden Bierbeek, Merelbeke, Roeselare en Kortrijk.

Bij de start van de paasvakantie gaat in Hidrodoe, het interactieve waterDOEcentrum van Pidpa een nieuwe ruimte open waar uitsluitend aandacht wordt besteed aan bedreigingen voor het water in onze wereld (slecht gebruik, overbevolking, climate change, vervuiling,…).

Getuigenis van Dirk Draulans over de impact van de klimaatverandering op water op donderdag 22 maart om 20u in het Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist

Global Water Dancers dansen voor zuiver water met kinderen uit de Freinet school Klimop in Oostkamp.  Zij worden robotjes van vervuild water en dansen zich vrij bewust van natuur en het belang van water. Flashmob in Brugge op 22 maart om 13.30 u. op het Stationsplein en op 't Zand. Meer info

poster 3 wwd 2018